
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w ok. 1 cm kostkę
- 250 g pora tylko biała część, pokrojonego w ok. 3 mm plastry
- 20 g oliwy z oliwek
- 25 g mąki tortowej
- 500 g mleka
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - ½ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 350 g makaronu, suchego, typu spaghetti
- woda osolona, do gotowania makaronu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 740.5 kcal / 3100.3 kJ
- Białko
- 22.3 g
- Tłuszcz
- 35.8 g
- Węglowodany
- 88.5 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Sód
- 786.3 mg