
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z boczkiem i sosem porowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w ok. 1 cm kostkę200 g
-
pora tylko biała część, pokrojonego w ok. 3 mm plastry250 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
mąki tortowej25 g
-
mleka500 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
majeranku, suszonego1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
-
makaronu, suchego, typu spaghetti350 g
-
woda osolona, do gotowania makaronu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
740.5 kcal /
3100.3 kJ
Białko
22.3 g
Tłuszcz
35.8 g
Węglowodany
88.5 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
11.8 g
Sód
786.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PROSTE MAKARONY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Makaron z makrelą i cytryną
30 min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55 min
Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
25 min
Holenderska zupa musztardowa
30 min
Zupa z ziemniakami i maślanką (dziadówka)
40 min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 min
Zapiekanka z szynką i brokułem
1 godz. 10 min
Makaron z kurczakiem i pieczarkami
30 min
Ziemniaki z cukinią, szynką i sosem curry
50 min
Penne w sosie śmietanowym z łososiem i koperkiem
40 min
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1 godz.
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25 min