
Urządzenia i Akcesoria
Pizzaiola z kurczaka
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
sera żółtego np. gouda, edam, ementaler, cheddar, twarda mozzarella, pokrojonego na kawałki80 g
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek20 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
cukru1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry600 - 800 g
-
oregano, suszonego1 ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
375.6 kcal /
1571.3 kJ
Białko
45.7 g
Tłuszcz
16.5 g
Węglowodany
9.4 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
5.6 g
Sód
511.8 mg