Urządzenia i Akcesoria
Makaron z truskawkami i twarogiem waniliowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
250 g twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki
-
30 g mleka
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
800 g truskawek, świeżych
-
70 g cukru
-
1 czubata łyżeczka skrobi ziemniaczanej
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1300 g wody
-
400 g makaronu, suchego typu typu fusilli
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
34.3 mg
Białko
20.3 g
Kalorie
1945.8 kJ /
464.8 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
89.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKIE OBIADY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Owsianka z gruszką i bananem
20 min
Sos truskawkowy
15 min
Racuchy z jabłkami
35 min
Bananowa kasza manna
20 min
Owsianka z gruszkami
25 min
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55 min
Racuchy z konfiturą truskawkową (ruchanki)
1 godz. 30 min
Placki z serka wiejskiego
30 min
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1 godz.
Racuchy na maślance
30 min
Placki bananowe
30 min
Naleśniki z serem
1 godz.