
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz wołowy z knedlami z czerstwego pieczywa
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
Knedle z czerstwego pieczywa
-
250 - 300 g bułek lekko czerstwych, pokrojonych na 1 cm kromki, a następnie na kawałki
-
5 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
25 g masła
-
220 g mleka
-
3 jajka
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - 1 łyżeczka soli lub do smaku
Gulasz wołowy i gotowanie knedli na parze
-
450 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
3 ząbki czosnku
-
30 g oleju rzepakowego
-
750 g wołowiny gulaszowej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
50 g koncentratu pomidorowego
-
350 - 400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
200 g czerwonego wina
-
2 łyżki papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka cukru
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki kminku, mielonego
-
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej
-
1 - 2 łyżeczki majeranku, suszonego
-
3 liście laurowe, suszone
-
5 owoców jałowca
-
2 goździki
-
300 g wody
-
30 g mąki pszennej
-
200 g papryki czerwonej i zielonej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (4 x 1 cm)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
553 kcal /
2315 kJ
Białko
38 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
45 g
Błonnik
5.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Gulasz węgierski z knedlami z bułki
1 godz. 15 min
Gulasz z łopatki wieprzowej z burakiem i marchewką
50 min
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1 godz. 30 min
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1 godz. 50 min
Gulasz wieprzowy z dynią i pieczarkami
1 godz. 35 min
Wolno gotowany kremowy gulasz z indyka z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
4 godz.
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min
Polędwica wołowa z warzywami
50 min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Klopsiki z sosem grzybowym na białym winie
1 godz. 35 min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min