
Urządzenia i Akcesoria
Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
Gołąbki z kaszą jaglaną
-
kaszy jaglanej250 g
-
wody1200 g
-
liści kapusty włoskiej (6 dużych liści lub 12 małych liści)6 - 12
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki180 g
-
ząbki czosnku2
-
grzybów, świeżych (np. pieczarki, grzyby leśne, shiitake)200 g
-
masła20 g
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - ¾ łyżeczki
Sos
-
masła30 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu80 g
-
soli½ - ¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
366.3 kcal /
1532.6 kJ
Białko
12.4 g
Tłuszcz
13.9 g
Węglowodany
53.6 g
Błonnik
13.8 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Sód
829.9 mg