Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym

Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym

4.4 437 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porcji

Składniki

Gołąbki z kaszą jaglaną
  • kaszy jaglanej
    250 g
  • wody
    1200 g
  • liści kapusty włoskiej (6 dużych liści lub 12 małych liści)
    6 - 12
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    180 g
  • ząbki czosnku
    2
  • grzybów, świeżych (np. pieczarki, grzyby leśne, shiitake)
    200 g
  • masła
    20 g
  • soli
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - ¾ łyżeczki
Sos
  • masła
    30 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    80 g
  • soli
    ½ - ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 366.3 kcal / 1532.6 kJ
Białko 12.4 g
Tłuszcz 13.9 g
Węglowodany 53.6 g
Błonnik 13.8 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Sód 829.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...