Sos currywurst

Sos currywurst

4.6 43 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
900 g

Składniki

  • ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
    75 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    75 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    30 g
  • cukru
    20 g
  • curry, mielonego
    20 g
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    500 g
  • ketchupu
    250 g
  • koncentratu pomidorowego
    35 g
  • octu jabłkowego
    10 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • sosu sambal oelek
    ½ - 1 łyżeczka
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ łyżeczki
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej

Wartości odżywcze na 900 g

Kalorie 892 kcal / 3732 kJ
Białko 15.8 g
Tłuszcz 28.1 g
Węglowodany 144.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...