Sos currywurst
TM6 TM5

Sos currywurst

4.6 ( 43 oceny )

Składniki

  • 75 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
  • 75 g cebuli przekrojonej na pół
  • 30 g masła pokrojonego na kawałki
  • 20 g cukru
  • 20 g curry, mielonego
  • 500 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 250 g ketchupu
  • 35 g koncentratu pomidorowego
  • 10 g octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ - 1 łyżeczka sosu sambal oelek
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszonej

Wartości odżywcze
na 900 g
Kalorie
892 kcal / 3732 kJ
Białko
15.8 g
Tłuszcz
28.1 g
Węglowodany
144.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy