
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
- 75 g cebuli przekrojonej na pół
- 30 g masła pokrojonego na kawałki
- 20 g cukru
- 20 g curry, mielonego
- 500 g przecieru pomidorowego, typu passata
- 250 g ketchupu
- 35 g koncentratu pomidorowego
- 10 g octu jabłkowego
- 1 łyżeczka soli
- ½ - 1 łyżeczka sosu sambal oelek
-
½
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszonej
- Wartości odżywcze
- na 900 g
- Kalorie
- 892 kcal / 3732 kJ
- Białko
- 15.8 g
- Tłuszcz
- 28.1 g
- Węglowodany
- 144.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos hamburgerowy
5 min
Sos BBQ
30 min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5 min
Sos z czerwonego wina
40 min
Koreański sos BBQ
25 min
Kiełbasa z ketchupem curry (Currywurst)
20 min
Nachos z chili i serem
45 min
Sos miodowo-musztardowy
10 min
Salsa z pomidorów i kolendry
1 godz. 5 min
Sos barbecue z whisky
50 min
Kremowy dressing francuski
10 min
Sos serowy Mornay
10 min