Sos currywurst
TM5 TM6

Sos currywurst

4.6 (43 oceny)

Składniki

  • 75 g ogórków konserwowych, pokrojonych na kawałki
  • 75 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 30 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 20 g cukru
  • 20 g curry, mielonego
  • 500 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 250 g ketchupu
  • 35 g koncentratu pomidorowego
  • 10 g octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ - 1 łyżeczka sosu sambal oelek
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej

Wartości odżywcze
na 900 g
Kalorie
3732 kJ / 892 kcal
Białko
15.8 g
Węglowodany
144.1 g
Tłuszcz
28.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy