Kompot rabarbarowy z imbirem i pomarańczą

Kompot rabarbarowy z imbirem i pomarańczą

4.5 130 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • 15 - 20 g korzenia imbiru, świeżego (ok. 4 cm), pokrojonego na 3 mm plastry
  • 500 g rabarbaru pokrojonego na 1,5 cm kawałki
  • 5 - 10 g skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
  • 1000 g wody
  • 120 - 200 g cukru (patrz wskazówka)
  • 1 pomarańcza pokrojona w plastry, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 203.5 kcal / 852 kJ
Białko 1.2 g
Tłuszcz 0.2 g
Węglowodany 53.5 g
Błonnik 5.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...