
Urządzenia i Akcesoria
Kompot rabarbarowy z imbirem i pomarańczą
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
15 - 20 g korzenia imbiru, świeżego (ok. 4 cm), pokrojonego na 3 mm plastry
-
500 g rabarbaru pokrojonego na 1,5 cm kawałki
-
5 - 10 g skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
-
1000 g wody
-
120 - 200 g cukru (patrz wskazówka)
-
1 pomarańcza pokrojona w plastry, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
203.5 kcal /
852 kJ
Białko
1.2 g
Tłuszcz
0.2 g
Węglowodany
53.5 g
Błonnik
5.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RETRO KUCHNIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kompot porzeczkowo-agrestowy
30 min
Kompot wiśniowy
35 min
Napar jabłkowy
40 min
Rozgrzewający kompot z obierków gruszek
35 min
Dżem rabarbarowy z wodą z kwiatów pomarańczy
45 min
Kompot jabłkowo-gruszkowy
1 godz. 15 min
Lemoniada truskawkowa
20 min
Trifle z rabarbarem
2 godz. 45 min
Rabarbar pod kruszonką
55 min
Mus rabarbarowy
55 min
Kompot z rabarbaru
2 godz. 15 min
Lemoniada limonkowo-imbirowa
1 godz. 20 min