
Urządzenia i Akcesoria
Kompot rabarbarowy z imbirem i pomarańczą
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
korzenia imbiru, świeżego (ok. 4 cm), pokrojonego na 3 mm plastry15 - 20 g
-
rabarbaru pokrojonego na 1,5 cm kawałki500 g
-
skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek5 - 10 g
-
wody1000 g
-
cukru (patrz wskazówka)120 - 200 g
-
pomarańcza pokrojona w plastry, do dekoracji1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
203.5 kcal /
852 kJ
Białko
1.2 g
Tłuszcz
0.2 g
Węglowodany
53.5 g
Błonnik
5.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RETRO KUCHNIA
10 Przepisów
Polska
Polska