Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 - 20 g korzenia imbiru, świeżego (ok. 4 cm), pokrojonego na 3 mm plastry
- 500 g rabarbaru, pokrojonego na 1,5 cm kawałki
- 5 - 10 g skórki otartej z pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek
- 1000 g wody
- 120 - 200 g cukru (patrz wskazówka)
- 1 pomarańcza, pokrojona w plastry, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 852 kJ / 203.5 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 53.5 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kompot z rabarbaru
2 Std. 15 Min
Pikle z łodyg jarmużu
24h 40min
Smoothie rabarbarowe
1 godz. 30 min
Smoothie z botwinki
30 min
Mus rabarbarowy
55 Min
Kompot gruszkowy (w słoikach na zimę)
50min
Chłodnik pomidorowy
30 min
Rozgrzewający kompot z obierków gruszek
35min
Kwiaty czarnego bzu smażone w cieście
30 min
Rabarbar pod kruszonką
55 Min
Kompot porzeczkowo-agrestowy
30 min
Kompot jabłkowo-gruszkowy
1h 15min