Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Zupa jarzynowa z kluskami kładzionymi (z osłoną noża miksującego)
TM6 TM5

Zupa jarzynowa z kluskami kładzionymi (z osłoną noża miksującego)

4.3 (193 oceny)

Składniki

Kluski kładzione

  • 80 g wody
  • 1 jajko, rozm. M
  • 150 g mąki pszennej
  • ¼ łyżeczki soli

Zupa jarzynowa

  • 90 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 130 g cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 100 g różyczek brokułu, przekrojonych wzdłuż na 2-3 części
  • 2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 1 ½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
  • 5 - 10 g sosu sojowego (opcjonalnie)
  • ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • 1200 g wody
  • woda, do formowania klusek
  • 150 g cukinii, pokrojonej w 7 mm półplastry
  • 100 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • 100 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
  • 30 - 50 g liści szpinaku baby, świeżych, przekrojonych na pół
  • bazylia, świeża, tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
777.3 kJ / 185.7 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
28.2 g
Tłuszcz
6.7 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Błonnik
4.3 g
Sód
611 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy