Polędwica à la Wellington
TM6 TM5

Polędwica à la Wellington

4.3 (120 ocen)

Składniki

  • 1000 g polędwicy wołowej, w jednym kawałku, bez ścięgien i białych błonek
  • 1 ¾ łyżeczki soli
  • 1 ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • olej rzepakowy, do smażenia
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 120 g pomidorów, bez skórki i gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 300 g pieczarek, przekrojonych na pół
  • 25 g masła
  • 3 gałązki tymianku, świeżego, tylko liście
    lub 1 płaska łyżeczka tymianku, suszonego
  • 40 g bułki tartej
  • 150 g szynki szwarcwaldzkiej, w plastrach
    lub 150 g szynki parmeńskiej, w plastrach
  • 2 płaty ciasta francuskiego (550 g)
  • 1 jajko, do posmarowania ciasta

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2808 kJ / 670 kcal
Białko
49.1 g
Węglowodany
41.6 g
Tłuszcz
34.7 g
Błonnik
2.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy