
Urządzenia i Akcesoria
Polędwica à la Wellington
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
polędwicy wołowej w jednym kawałku, bez ścięgien i białych błonek1000 g
-
soli1 ¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 ¼ łyżeczki
-
olej rzepakowy do smażenia
-
musztardy Dijon2 łyżki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki80 g
-
pomidorów bez skórki i gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki120 g
-
pieczarek przekrojonych na pół300 g
-
masła25 g
-
tymianku, świeżego tylko liście3 gałązki
-
bułki tartej40 g
-
szynki szwarcwaldzkiej w plastrach150 g
-
ciasta francuskiego (550 g)2 płaty
-
jajko do posmarowania ciasta1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
670 kcal /
2808 kJ
Białko
49.1 g
Tłuszcz
34.7 g
Węglowodany
41.6 g
Błonnik
2.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Miniquiche'e z konfitowaną kaczką (z osłoną noża miksującego)
5 godz.
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 45 min
Roladki schabowe z oscypkiem
1 godz. 15 min
Perliczki pieczone z jałowcem
2 godz.
Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym i warzywa na parze
1 godz.
Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym
1 godz. 25 min
Koktajl z krewetek
45 min
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 godz. 15 min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
1 godz. 20 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 min