
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g polędwicy wołowej w jednym kawałku, bez ścięgien i białych błonek
- 1 ¾ łyżeczki soli
- 1 ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- olej rzepakowy do smażenia
- 2 łyżki musztardy Dijon
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 120 g pomidorów bez skórki i gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 300 g pieczarek przekrojonych na pół
- 25 g masła
-
3
gałązki tymianku, świeżego tylko liście
lub 1 płaska łyżeczka tymianku, suszonego - 40 g bułki tartej
-
150
g szynki szwarcwaldzkiej w plastrach
lub 150 g szynki parmeńskiej w plastrach - 2 płaty ciasta francuskiego (550 g)
- 1 jajko do posmarowania ciasta
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 670 kcal / 2808 kJ
- Białko
- 49.1 g
- Tłuszcz
- 34.7 g
- Węglowodany
- 41.6 g
- Błonnik
- 2.9 g