Urządzenia i Akcesoria
Polędwica à la Wellington
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
1000 g polędwicy wołowej w jednym kawałku, bez ścięgien i białych błonek
-
1 ¾ łyżeczki soli
-
1 ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
olej rzepakowy do smażenia
-
2 łyżki musztardy Dijon
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
120 g pomidorów bez skórki i gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
300 g pieczarek przekrojonych na pół
-
25 g masła
-
1 płaska łyżeczka tymianku, suszonego3 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
-
40 g bułki tartej
-
150 g szynki parmeńskiej, w plastrach150 g szynki szwarcwaldzkiej w plastrach
-
2 płaty ciasta francuskiego (550 g)
-
1 jajko do posmarowania ciasta
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
49.1 g
Kalorie
2808 kJ /
670 kcal
Tłuszcz
34.7 g
Błonnik
2.9 g
Węglowodany
41.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Polędwica po toskańsku
45 min
Terrina z łososia i ricotty
4 godz. 35 min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 min
Koktajl z krewetek
45 min
Parmezanowe koszyczki
40 min
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 godz. 15 min
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1 godz. 25 min
Papryczki jalapeños nadziewane serkiem
1 godz.
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25 godz. 20 min
Świąteczny łosoś w cieście francuskim z sosem berneńskim
1 godz. 25 min
Polędwica w sosie musztardowym
1 godz. 30 min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min