Łosoś z kapustą w cieście francuskim
TM6 TM5

Łosoś z kapustą w cieście francuskim

4.7 (240 ocen)

Składniki

  • 600 - 700 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry, pokrojonego na kawałki (ok. 10 x 15 cm)
  • 400 g pieczarek, przekrojonych na pół
  • 60 g oleju
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 200 g kapusty kiszonej, odsączonej, pokrojonej na kawałki
  • ½ łyżeczki kminku, mielonego
  • 200 g wody
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g)
  • 1 jajko, roztrzepane

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
3321.7 kJ / 793.4 kcal
Białko
43.4 g
Węglowodany
29.9 g
Tłuszcz
56.3 g
Tłuszcz nasycony
15.7 g
Błonnik
3.8 g
Sód
662.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy