![Łosoś z kapustą w cieście francuskim Łosoś z kapustą w cieście francuskim](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a4c0b9ea-d88b-444f-b6fc-d24aebb61be4/Derivates/945ae916-270e-421f-baac-56cf42f664db.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 - 700 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry, pokrojonego na kawałki (ok. 10 x 15 cm)
- 400 g pieczarek, przekrojonych na pół
- 60 g oleju
- ¾ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 200 g kapusty kiszonej, odsączonej, pokrojonej na kawałki
- ½ łyżeczki kminku, mielonego
- 200 g wody
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g)
- 1 jajko, roztrzepane
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3321.7 kJ / 793.4 kcal
- Białko
- 43.4 g
- Węglowodany
- 29.9 g
- Tłuszcz
- 56.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.7 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 662.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wytrawna babka z zielonym farszem i jajkami
2u. 30min
Świąteczny łosoś w cieście francuskim z sosem berneńskim
1u. 25min
Kulebiak z rybą i warzywami
2h
Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym
1h 30min
Pasztet z ryb słodkowodnych
16h 15min
Kaczka nadziewana farszem mięsno-grzybowym
3h 40min
Łosoś à la Wellington
1u. 20min
Lasagne brokułowa z łososiem
1h 30min
Zupa rybna z pieczarkami, pomidorkami i papryką (z osłoną noża miksującego)
40min
Kulebiak z łososiem i cytrynowe risotto
1 Std. 10 Min
Zapiekanka ziemniaczana z łososiem i koperkiem
1 godz.
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1 godz.