
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 - 700 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry, pokrojonego na kawałki (ok. 10 x 15 cm)
- 400 g pieczarek, przekrojonych na pół
- 60 g oleju
- ¾ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 200 g kapusty kiszonej, odsączonej, pokrojonej na kawałki
- ½ łyżeczki kminku, mielonego
- 200 g wody
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g)
- 1 jajko, roztrzepane
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3321.7 kJ / 793.4 kcal
- Białko
- 43.4 g
- Węglowodany
- 29.9 g
- Tłuszcz
- 56.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.7 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 662.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Łosoś à la Wellington
1 godz. 20 min
Świąteczny łosoś w cieście francuskim z sosem berneńskim
1 godz. 25 min
Rolada szpinakowa z łososiem
2 godz. 50 min
Koszyczki z prosciutto
40 min
Jajka faszerowane łososiem
45 min
Ciastka francuskie z makiem
1 godz.
Łosoś zapiekany z ziemniakami i jarmużem
1 godz. 10 min
Kulebiak z rybą i warzywami
2 godz.
Kaczka nadziewana farszem mięsno-grzybowym
3 godz. 40 min
Kulebiak z łososiem i cytrynowe risotto
1 godz. 10 min
Szaszłyki z łososia z ryżem, surówką i sosem cytrynowym
1 godz.
Pasztet z ryb słodkowodnych
16 godz. 15 min