Urządzenia i Akcesoria
Łosoś z kapustą w cieście francuskim
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
600 - 700 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry pokrojonego na kawałki (ok. 10 x 15 cm)
-
400 g pieczarek przekrojonych na pół
-
60 g oleju
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
200 g kapusty kiszonej odsączonej, pokrojonej na kawałki
-
½ łyżeczki kminku, mielonego
-
200 g wody
-
1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g)
-
1 jajko roztrzepane
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
662.3 mg
Białko
43.4 g
Kalorie
3321.7 kJ /
793.4 kcal
Tłuszcz
56.3 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
15.7 g
Węglowodany
29.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKIE OBIADY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wytrawna babka z zielonym farszem i jajkami
2 godz. 30 min
Szaszłyki z łososia z ryżem, surówką i sosem cytrynowym
1 godz.
Fataya z łososiem i pikantnym sosem
2 godz. 10 min
Jajka faszerowane łososiem
45 min
Łosoś na kremowym szpinaku
50 min
Łosoś zapiekany z ziemniakami i jarmużem
1 godz. 10 min
Karp w migdałowej panierce
1 godz. 40 min
Kulebiak z rybą i warzywami
2 godz.
Łosoś w galarecie
3 godz. 50 min
Świąteczny łosoś w cieście francuskim z sosem berneńskim
1 godz. 25 min
Kotlety (croquetas) z dorsza i ziemniaków
1 godz.
Łosoś à la Wellington
1 godz. 20 min