Łosoś z kapustą w cieście francuskim

Łosoś z kapustą w cieście francuskim

4.7 244 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • fileta z łososia, świeżego, bez skóry pokrojonego na kawałki (ok. 10 x 15 cm)
    600 - 700 g
  • pieczarek przekrojonych na pół
    400 g
  • oleju
    60 g
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • kapusty kiszonej odsączonej, pokrojonej na kawałki
    200 g
  • kminku, mielonego
    ½ łyżeczki
  • wody
    200 g
  • ciasta francuskiego (275 g)
    1 opakowanie
  • jajko roztrzepane
    1

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 793.4 kcal / 3321.7 kJ
Białko 43.4 g
Tłuszcz 56.3 g
Węglowodany 29.9 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 15.7 g
Sód 662.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...