
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 20 g czerwonej cebuli (patrz wskazówka)
- 400 g wody
- 8 jajek
- 40 g czerwonego buraka, gotowanego lub pieczonego, pokrojonego na kawałki
- 20 g majonezu
-
10
g sera koziego, twarogowego
lub 10 g serka kremowego - 1 szczypta soli (opcjonalnie)
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
kiełki rzodkiewki, do dekoracji
lub rzeżucha, tylko liście, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 263.8 kJ / 63 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 0.7 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 91.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
Brak ocen
45 min
Warstwowa sałatka śledziowa z groszkiem i papryką
Brak ocen
3 godz. 30 min
Wytrawna babka z zielonym farszem i jajkami
Brak ocen
2 godz. 30 min
Sałatka z brokułu i awokado z siemieniem lnianym
Brak ocen
45 min
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
Brak ocen
1 godz.
Pomidory nadziewane pastą z tuńczyka
Brak ocen
35 min
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
Brak ocen
5 godz. 35 min
Wielkanocny pasztet jajeczny
Brak ocen
1 godz. 5 min
Jajka faszerowane awokado
Brak ocen
40 min
Jajka faszerowane łososiem
Brak ocen
45 min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
Brak ocen
40 min
Jajka z farszem pieczarkowym
Brak ocen
55 min