Jajka faszerowane buraczkami

Jajka faszerowane buraczkami

4.3 112 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
12 sztuk

Składniki

  • 10 - 20 g czerwonej cebuli (patrz wskazówka)
  • 400 g wody
  • 8 jajek
  • 40 g czerwonego buraka, gotowanego lub pieczonego, pokrojonego na kawałki
  • 20 g majonezu
  • 10 g sera koziego twarogowego
    10 g serka kremowego
  • 1 szczypta soli (opcjonalnie)
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • kiełki rzodkiewki do dekoracji
    rzeżucha, tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 91.2 mg
Białko 4.4 g
Kalorie 263.8 kJ / 63 kcal
Tłuszcz 4.8 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Węglowodany 0.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...