
Urządzenia i Akcesoria
Jajka faszerowane buraczkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
12 sztuk
Składniki
-
10 - 20 g czerwonej cebuli (patrz wskazówka)
-
400 g wody
-
8 jajek
-
40 g czerwonego buraka, gotowanego lub pieczonego, pokrojonego na kawałki
-
20 g majonezu
-
10 g sera koziego twarogowego
-
1 szczypta soli (opcjonalnie)
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
kiełki rzodkiewki do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
91.2 mg
Białko
4.4 g
Kalorie
263.8 kJ /
63 kcal
Tłuszcz
4.8 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
0.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1 godz. 50 min
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1 godz.
Chrzan na zielono (ze szpinakiem)
10 min
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
5 godz. 35 min
Wytrawna babka z zielonym farszem i jajkami
2 godz. 30 min
Śledzie w kożuchu
1 godz.
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55 min
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40 min
Jajka faszerowane łososiem
45 min
Jajka faszerowane ziołami
45 min
Jajka faszerowane awokado
40 min
Warstwowa sałatka śledziowa
2 godz. 45 min