Jajka faszerowane buraczkami
TM6 TM5

Jajka faszerowane buraczkami

4.3 (106 ocen)

Składniki

  • 10 - 20 g czerwonej cebuli (patrz wskazówka)
  • 400 g wody
  • 8 jajek
  • 40 g czerwonego buraka, gotowanego lub pieczonego, pokrojonego na kawałki
  • 20 g majonezu
  • 10 g sera koziego, twarogowego
    lub 10 g serka kremowego
  • 1 szczypta soli (opcjonalnie)
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • kiełki rzodkiewki, do dekoracji
    lub rzeżucha, tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
263.8 kJ / 63 kcal
Białko
4.4 g
Węglowodany
0.7 g
Tłuszcz
4.8 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Błonnik
0.1 g
Sód
91.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy