Jajka faszerowane buraczkami

Jajka faszerowane buraczkami

4.3 111 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
12 sztuk

Składniki

  • czerwonej cebuli (patrz wskazówka)
    10 - 20 g
  • wody
    400 g
  • jajek
    8
  • czerwonego buraka, gotowanego lub pieczonego, pokrojonego na kawałki
    40 g
  • majonezu
    20 g
  • sera koziego twarogowego
    10 g
    10 g serka kremowego
  • soli (opcjonalnie)
    1 szczypta
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • kiełki rzodkiewki do dekoracji
    rzeżucha, tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 63 kcal / 263.8 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 4.8 g
Węglowodany 0.7 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 91.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...