
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 20 g czerwonej cebuli (patrz wskazówka)
- 400 g wody
- 8 jajek
- 40 g czerwonego buraka, gotowanego lub pieczonego, pokrojonego na kawałki
- 20 g majonezu
-
10
g sera koziego twarogowego
lub 10 g serka kremowego - 1 szczypta soli (opcjonalnie)
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
kiełki rzodkiewki do dekoracji
lub rzeżucha tylko liście, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 63 kcal / 263.8 kJ
- Białko
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Węglowodany
- 0.7 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Sód
- 91.2 mg