ZERO WASTE

10 Przepisów

Mięso z rosołu, czerstwe pieczywo, skrawki wędlin oraz sera, obierki i resztki warzyw czy pulpa pozostała po produkcji domowego napoju migdałowego mają kulinarne zastosowanie. Dzięki tym inspirującym przepisom w Twojej kuchni nic się nie zmarnuje!

Zupa krem z resztek warzyw

Zupa krem z resztek warzyw

50 min

Frittata z resztkami warzyw

Frittata z resztkami warzyw

35 min

Quiche z resztkami sera i wędlin

Quiche z resztkami sera i wędlin

40 min

Bułeczki bao z resztkami mięsa z sosem Hoisin

Bułeczki bao z resztkami mięsa z sosem Hoisin

1 godz. 30 min

Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym

Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym

40 min

Gulasz wołowy z knedlami z czerstwego pieczywa

Gulasz wołowy z knedlami z czerstwego pieczywa

2 godz.

Kanapki z pastą jajeczną

Kanapki z pastą jajeczną

10 min

Koncentrat bulionu warzywnego z resztek warzyw

Koncentrat bulionu warzywnego z resztek warzyw

45 min

Rozmarynowo-parmezanowe krakersy z pulpy migdałowej

Rozmarynowo-parmezanowe krakersy z pulpy migdałowej

1 godz. 20 min

Bananowe muffiny z orzechami włoskimi

Bananowe muffiny z orzechami włoskimi

35 min