![Rumienienie kiełbasy Rumienienie kiełbasy](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/653f9274-e3d2-4959-8621-fc6032ffb085/Derivates/18c38c19-cfb8-4fe2-bccc-a86827839b89.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
10
g oleju
lub 10 g oliwy z oliwek - 300 g kiełbasy (np. śląskiej, głogowskiej, podwawelskiej), pokrojonej w 0,5 cm plastry
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1320.3 kJ / 315.6 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 0.9 g
- Tłuszcz
- 28.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 740 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rumienienie wieprzowiny z cebulą
15min
Rumienienie papryki z cebulą
25 min
Klasyczny wolno gotowany sos boloński
5h
Rumienienie wołowiny z cebulą
15min
Rumienienie papryki
20 min
Rumienienie pieczarek z boczkiem
20 min
Delikatne rumienienie marchewki
15min
Delikatne rumienienie kurczaka i boczku
15min
Rumienienie cukinii
20 min
Mocne rumienienie 350 g cebuli szalotki
25 min
Rumienienie warzyw pokrojonych w słupki
30 min
Rumienienie pieczarek
25 min