Urządzenia i Akcesoria
Pieczone polędwiczki wieprzowe z sosem pieczarkowym i ryżem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
Sos pieczarkowy i polędwiczka wieprzowa
-
20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
400 g brązowych pieczarek, świeżych pokrojonych w 1 cm plastry
-
20 g oleju plus 2 łyżki
-
150 g śmietany UHT, 18% tłuszczu
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 polędwiczki wieprzowe (300-400 g każda)
Gotowanie ryżu
-
350 g ryżu białego, długoziarnistego (patrz wariant)
-
650 g wody
-
1 łyżka oleju
-
1 ½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
972.1 kcal /
4067.1 kJ
Białko
47.6 g
Tłuszcz
50.8 g
Węglowodany
81.4 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
21.8 g
Sód
1416.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Spaghetti z kurczakiem w kremowym sosie brokułowym
35 min
Makaron z krewetkami i porem (TM7)
30 min
Spaghetti z kurczakiem i szparagami (TM7)
50 min
Spiralizowane jabłka z dressingiem truskawkowym (TM5)
15 min
Comber z sarny (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z knedlami, dynią, sosem grzybowym i żurawinowym chutneyem
2 godz. 30 min
Langoszburger z surówką z kapusty (TM5)
1 godz. 30 min
Ciasto z truskawkami, kremem budyniowym i galaretką (TM5)
8 godz. 30 min
Surówka z brukselki z żurawiną i migdałami (TM5)
20 min
Coleslaw z tartych i krojonych warzyw (TM5)
10 min
Pulpety po myśliwsku
1 godz.
Sałatka z fasolką, boczkiem i orzechami
25 min
Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym
35 min