Urządzenia i Akcesoria
Pieczone polędwiczki wieprzowe z sosem pieczarkowym i ryżem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
Sos pieczarkowy i polędwiczka wieprzowa
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście20 g
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
brązowych pieczarek, świeżych pokrojonych w 1 cm plastry400 g
-
oleju plus 2 łyżki20 g
-
śmietany UHT, 18% tłuszczu150 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia3 szczypty
-
polędwiczki wieprzowe (300-400 g każda)2
Gotowanie ryżu
-
ryżu białego, długoziarnistego (patrz wariant)350 g
-
wody650 g
-
oleju1 łyżka
-
soli1 ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
972.1 kcal /
4067.1 kJ
Białko
47.6 g
Tłuszcz
50.8 g
Węglowodany
81.4 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
21.8 g
Sód
1416.3 mg