
Urządzenia i Akcesoria
Pieczone polędwiczki wieprzowe z ziemniakami i sosem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia30 g
-
polędwiczki wieprzowe (ok. 450 g każda)2
-
mąki pszennej15 g
-
białego wina, wytrawnego250 g
-
dżemu jagodowego200 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia2 - 4 szczypty
-
imbiru, suszonego, mielonego1 - 2 szczypty
-
ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki500 - 700 g
-
masła1 łyżka
-
tymianku, świeżego1 - 2 gałązki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
203 kcal /
850 kJ
Białko
1.8 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
32 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
393.9 mg