Stacja Thermomix® Friend jest potrzebna

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest stacja Thermomix® Friend. Dowiedz się więcej

Zupa koperkowa z pulpecikami; Racuchy budyniowe z owocami
TM5 / TM6 + Thermomix® Friend

Zupa koperkowa z pulpecikami; Racuchy budyniowe z owocami

4.9 (286 ocen)

Składniki

  • 20 g koperku, świeżego, tylko liście
  • 130 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 45 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i smażenia
  • 400 g mięsa z indyka, mielonego, podzielonego na kawałki
    lub 400 g mięsa wieprzowego, mielonego, podzielonego na kawałki
  • 50 g bułki tartej
  • 45 g mleka
  • 3 jajka
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 2 - 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 120 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 30 g masła
  • 500 g ziemniaków, pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 1 - 2 szczypty kurkumy, mielonej
  • 1300 g wody
  • 2 ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 2 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 250 g borówek amerykańskich, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    lub 250 g malin, świeżych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 500 g maślanki
    lub 500 g jogurtu naturalnego
  • 300 g mąki pszennej
  • 80 g budyniu waniliowego, w proszku, niesłodzonego
    lub 80 g budyniu śmietankowego, w proszku, niesłodzonego
  • 50 g cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 opakowanie kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu (180-200 g)
  • cukier puder, do oprószenia

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2805.9 kJ / 670.6 kcal
Białko
28.2 g
Węglowodany
79.5 g
Tłuszcz
27.6 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Błonnik
6.3 g
Sód
1098.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy