Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
10
g oleju
lub 10 g oliwy z oliwek - 120 - 130 g kostek boczku
-
250 - 300
g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki lub w plastry
lub 250 - 300 g pieczarek, małych, w całości
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1080.9 kJ / 258.2 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 0.9 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 630.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rumienienie papryki z cebulą
25 min
Rumienienie pieczarek
25 min
Rumienienie cukinii
20 min
Rumienienie wieprzowiny z cebulą
15min
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w kostkę)
15min
Rumienienie warzyw pokrojonych w słupki
30min
Delikatne rumienienie kurczaka i boczku
15min
Delikatne rumienienie kurczaka (pokrojonego w paski)
15min
Rumienienie warzyw na zupę lub gulasz
25 min
Mocne rumienienie 350 g cebuli szalotki
25 min
Rumienienie kiełbasy
20 min
Rumienienie papryki
20 min