
Urządzenia i Akcesoria
Roladki z kurczaka z ryżem i sosem musztardowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
Roladki z kurczaka i ryż
-
3 filety z piersi kurczaka, bez skóry (ok. 200 g każdy)
-
sól do oprószenia
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
6 plastrów sera żółtego
-
6 plastrów szynki gotowanej
-
18 plastrów ogórków konserwowych
-
1200 g wody
-
5 g oleju
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
250 g ryżu długoziarnistego
Sos musztardowy
-
100 g śmietany, 18% tłuszczu
-
30 g mąki pszennej
-
15 g musztardy
-
2 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
335.2 kcal /
1402.4 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
8.3 g
Węglowodany
38.9 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Sód
181.5 mg