Urządzenia i Akcesoria
Naleśniki z mięsnym farszem
Składniki
-
150 g sera żółtego średnio twardego, np. goudy, twardej mozzarelli, pokrojonego na kawałki
-
1000 g mleka
-
345 g mąki pszennej
-
3 jajka
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 ¾ łyżeczki soli
-
45 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do smażenia
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
100 g pomidora pokrojonego na kawałki
-
600 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
-
30 g ketchupu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa koperkowa z pulpecikami; Racuchy budyniowe z owocami
1 godz.
Roladki z kurczaka z warzywnym kuskusem; Tiramisu truskawkowo-melonowe
1 godz. 35 min
Klopsiki królewieckie z sosem, szparagami i ziemniakami
1 godz.
Zapiekanka z ravioli à la lasagne
1 godz. 20 min
Pulpety z sosem śmietanowym i zapiekanką z ziemniaków i dyni; Ciasto ze śliwkami i kruszonką
1 godz. 20 min
Kurczak pod pierzynką z marchewki i pora; Młode ziemniaki; Surówka z kalarepy i rzodkiewki
45 min
Serowe „udka” z kurczaka z dipem majonezowym
1 godz. 30 min
Naleśniki z warzywami zapiekane pod sosem beszamelowym
1 godz. 45 min
Naleśniki z warzywami i serem
1 godz. 15 min
Kotlety po kijowsku z masłem ziołowo-czosnkowym (de volaille)
45 min
Pulpety w sosie carbonara z ziemniakami
1 godz.
Zapiekane naleśniki z kurczakiem
1 godz. 25 min