
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka śledziowa z jabłkiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
200 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
100 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
50 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
-
2 gałązki koperku, świeżego tylko liście
-
150 g majonezu
-
150 g jogurtu naturalnego
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka musztardy
-
200 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 2 cm kawałki
-
200 g sałaty lodowej pokrojonej w 2 cm paski
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
415 kcal /
1736.3 kJ
Białko
11.3 g
Tłuszcz
35.5 g
Węglowodany
12.9 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Sód
752.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM5)
30 min
Gruszki pod kruszonką
35 min
Ciasto serowe z batatami
2 godz.
Indyk à la Wellington z sosem grzybowym
1 godz. 40 min
Wielkanocne trifle ajerkoniakowe
3 godz. 15 min
Zupa krem z brokułu z chrzanem i sezamem
45 min
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM6)
1 godz. 20 min
Warstwowa sałatka z szynką i jajkami
35 min
Pieczone kieszonki z kurczaka z frytkami
50 min
Jogurt z sosem owocowym i spiralizowanym jabłkiem (TM5)
15 min
Udka kurczaka w kremowym sosie ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Paczuszka z łososiem i porem z ziemniakami
1 godz.