Urządzenia i Akcesoria
Sałatka śledziowa z jabłkiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
200 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
100 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
50 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
-
2 gałązki koperku, świeżego tylko liście
-
150 g majonezu
-
150 g jogurtu naturalnego
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka musztardy
-
200 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 2 cm kawałki
-
200 g sałaty lodowej pokrojonej w 2 cm paski
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
752.3 mg
Białko
11.3 g
Kalorie
1736.3 kJ /
415 kcal
Tłuszcz
35.5 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
12.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z makaronem orzo, serem feta i warzywami
30 min
Jajka faszerowane korniszonami
50 min
Warstwowa sałatka z szynką i jajkami
35 min
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM5)
20 min
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM6)
20 min
Surówka z krojonymi warzywami i kiszoną kapustą
15 min
Sałatka z fasolką, boczkiem i orzechami
25 min
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i sosem koperkowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
40 min
Wrapy z łososiem i jajkiem
45 min
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM6, TM7)
15 min
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35 min
Twarożek ziołowy
10 min