![Rumienienie warzyw na zupę lub gulasz Rumienienie warzyw na zupę lub gulasz](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3995f614-fd46-4fa1-b2ec-7aa59d3af01f/Derivates/2674d2f7-46a1-4fe2-ba5f-8598ad02291a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g oleju
lub 20 g oliwy z oliwek -
170
g cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
lub 170 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka) - 130 - 150 g marchewki, pokrojonej w 1-2 cm plastry
- 70 - 90 g selera naciowego, pokrojonego w 0,5-1 cm plastry
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 327.8 kJ / 78.4 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 4.3 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 46.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rumienienie wieprzowiny z cebulą
15min
Delikatne rumienienie 200 g cebuli
20 Min
Rumienienie papryki z cebulą
25min
Rumienienie papryki
20 Min
Zupa pomidorowa jak u babci
45 Min
Rumienienie kiełbasy
20 Min
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w kostkę)
15min
Delikatne rumienienie marchewki
15min
Rumienienie cukinii
20 Min
Mocne rumienienie 350 g cebuli szalotki
25min
Rumienienie warzyw pokrojonych w słupki
30min
Rumienienie pieczarek
25min