Urządzenia i Akcesoria
Rumienienie warzyw na zupę lub gulasz
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
370 g
Składniki
-
20 g oliwy z oliwek20 g oleju
-
170 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)170 g cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
-
130 - 150 g marchewki pokrojonej w 1-2 cm plastry
-
70 - 90 g selera naciowego pokrojonego w 0,5-1 cm plastry
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
46.2 mg
Białko
1.1 g
Kalorie
327.8 kJ /
78.4 kcal
Tłuszcz
5.4 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
4.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIĘCEJ SMAKU
16 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Rumienienie papryki z cebulą
25 min
Rumienienie warzyw pokrojonych w słupki
30 min
Rumienienie wieprzowiny z cebulą
15 min
Rumienienie pieczarek z boczkiem
20 min
Rumienienie cukinii
20 min
Rumienienie papryki
20 min
Delikatne rumienienie marchewki
15 min
Rumienienie pieczarek
25 min
Rumienienie bakłażana
30 min
Delikatne rumienienie indyka (pokrojonego w paski)
15 min
Rumienienie 200 g pora
20 min
Mocne rumienienie 350 g cebuli szalotki
25 min