Rumienienie warzyw na zupę lub gulasz
TM6

Rumienienie warzyw na zupę lub gulasz

5.0 (7 ocen)

Składniki

  • 20 g oleju
    lub 20 g oliwy z oliwek
  • 170 g cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
    lub 170 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
  • 130 - 150 g marchewki, pokrojonej w 1-2 cm plastry
  • 70 - 90 g selera naciowego, pokrojonego w 0,5-1 cm plastry

Wartości odżywcze
na 100 g
Kalorie
327.8 kJ / 78.4 kcal
Białko
1.1 g
Węglowodany
4.3 g
Tłuszcz
5.4 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Błonnik
2.6 g
Sód
46.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy