Urządzenia i Akcesoria
Pikantny gulasz na ciemnym piwie
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
8 porcji
Składniki
-
90 g oliwy z oliwek
-
6 ząbków czosnku przekrojonych na pół
-
1200 g wołowiny gulaszowej pokrojonej na 5-6 cm kawałki
-
500 g czerwonej cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
-
1 - 2 papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
-
200 g piwa ciemnego
-
2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
½ - 1 gwiazdka anyżu
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
150 - 200 g cebul szalotek, pokrojonych na 5 cm kawałki150 - 200 g cebul dymek przekrojonych na pół
-
250 g marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
liście natki pietruszki, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1021.4 mg
Białko
36.6 g
Kalorie
1717 kJ /
410 kcal
Tłuszcz
17.4 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Węglowodany
25.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bułeczki bao z wieprzowiną w sosie BBQ
2h 10min
Whisky Sour (moktajl)
50min
Sernik baskijski z matchą
10h 15min
Gulasz wołowy na piwie z knedlami serowymi
1h 55min
Makaron shirataki (konjac) z kurczakiem w sosie orzechowym
25min
Makaron w stylu singapurskim (TM7, TM6, TM5)
40min
Potrawka z żeberek i ziemniaków w piwnym sosie
1h 30min
Pikantny kurczak z ziemniakami i ziołowym dipem
4h 30min
Curry z kurczaka z morelami i ryżem
40min
Minestrone z kurczakiem i kluskami kładzionymi
50min
Dyniowe pęczotto z kurczakiem i warzywami
1h
Maślany kurczak (Butter chicken) z dynią
1h 10min