Urządzenia i Akcesoria
Pikantny gulasz na ciemnym piwie
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
8 porcji
Składniki
-
90 g oliwy z oliwek
-
6 ząbków czosnku przekrojonych na pół
-
1200 g wołowiny gulaszowej pokrojonej na 5-6 cm kawałki
-
500 g czerwonej cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
-
1 - 2 papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
-
200 g piwa ciemnego
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
½ - 1 gwiazdka anyżu
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
150 - 200 g cebul dymek przekrojonych na pół
-
250 g marchewki pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
liście natki pietruszki, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
410 kcal /
1717 kJ
Białko
36.6 g
Tłuszcz
17.4 g
Węglowodany
25.5 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Sód
1021.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pikantny kurczak z kokosowym ryżem
1 godz. 25 min
Zupa z ravioli i wołowiną
30 min
Lasagne z domowym makaronem szpinakowym
2 godz. 30 min
Pieczony kurczak z warzywami
1 godz. 45 min
Gulasz wołowy na piwie z knedlami serowymi
1 godz. 55 min
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM6)
30 min
Pieczony kurczak w winie (Coq au vin)
2 godz.
Steki panierowane w pieprzu
20 min
Pikantna cielęcina z papryką
30 min
Pikantny kurczak z ziemniakami i ziołowym dipem
4 godz. 30 min
Gyros z sosem paprykowym i pieczonymi ziemniakami
30 min
Ryż z mielonym mięsem i olejem chili po syczuańsku
1 godz. 5 min