
Urządzenia i Akcesoria
Aljotta (maltańska zupa rybna)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
1 porcja
Składniki
-
cebuli20 g
-
ząbek czosnku1
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
pomidora pokrojonego na kawałki150 g
-
wody350 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
ryżu brązowego30 g
-
soli1 - 2 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
liść laurowy, suszony1
-
fileta z dorsza, bez skóry i ości, pokrojonego na 3 cm kawałki150 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
364.4 kcal /
1524.5 kJ
Białko
30.8 g
Tłuszcz
12.2 g
Węglowodany
32.7 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
331.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Truskawkowy chutney z zielonym pieprzem
1 godz. 5 min
Bób na ostro z brązowym ryżem i pestkami dyni
45 min
Sałatka z soczewicy i kurczaka
30 min
Gryczane naleśniki ze szpinakiem i łososiem
20 min
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45 min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 min
Zupa bolońska
25 min
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
20 min
Kurczak curry z „ryżem” z kalafiora
25 min
Sałatka z łososiem, ziemniakami, sałatą i pomidorem
35 min
Soczewicówka
50 min
Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniakami
30 min