Aljotta (maltańska zupa rybna)

Aljotta (maltańska zupa rybna)

4.0 124 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
1 porcja

Składniki

  • cebuli
    20 g
  • ząbek czosnku
    1
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 g
  • pomidora pokrojonego na kawałki
    150 g
    150 g krojonych pomidorów, z puszki
  • wody
    350 g
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • ryżu brązowego
    30 g
  • soli
    1 - 2 szczypty
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • liść laurowy, suszony
    1
  • fileta z dorsza, bez skóry i ości, pokrojonego na 3 cm kawałki
    150 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 364.4 kcal / 1524.5 kJ
Białko 30.8 g
Tłuszcz 12.2 g
Węglowodany 32.7 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 331.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...