Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
150
g pomidora, pokrojonego na kawałki
lub 150 g krojonych pomidorów, z puszki - 350 g wody
- 10 g oliwy z oliwek
- 30 g ryżu brązowego
- 1 - 2 szczypty soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 1 liść laurowy, suszony
- 150 g fileta z dorsza, bez skóry i ości, pokrojonego na 3 cm kawałki
- ½ łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1524.5 kJ / 364.4 kcal
- Białko
- 30.8 g
- Węglowodany
- 32.7 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 331.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chłodnik z buraków i rzodkiewek
1h
Poranny koktajl z borówkami
10 min
Bowl z brązowym ryżem, łososiem i warzywami
45 min
Wiosenna zupa kalafiorowa
30min
Węgierska zupa rybna (Halászlé)
55 min
Sałatka z soczewicy i kurczaka
30min
Bowl z ciecierzycą i kaszą bulgur
30min
Smoothie z gruszką i sałatą
10 min
Zupa bolońska
25 min
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
20min
Dorsz w indyjskim sosie pomidorowym
1h
Gryczane naleśniki ze szpinakiem i łososiem
20min