![Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM6) Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9504eb2b059ceefb256160ef958d34b9/Derivates/93d41654dd768d1168a5e413eae0789dc92f6441.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g cukinii, Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
80
g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki - 30 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 0,5 cm kostkę
- 30 g oliwy z oliwek
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g wody
- 4 żółtka, ze sparzonych jajek (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1293.6 kJ / 309.2 kcal
- Białko
- 15.1 g
- Węglowodany
- 11.4 g
- Tłuszcz
- 22.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 492.9 mg