
Urządzenia i Akcesoria
Zupa jarzynowa, kurczak i warzywne tagliatelle
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
400 - 500 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 1 cm plastry
-
½ - 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
zioła prowansalskie, suszone do oprószenia
-
papryka słodka, mielona do oprószenia
-
10 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
100 g marchewki pokrojonej na 3-4 cm kawałki, plus 2-3 szt. w całości
-
1 ząbek czosnku
-
1 cukinia mała, ze skórką
-
250 - 300 g warzyw, mieszanych (np. seler, pietruszka, kalarepa, kalafior, cukinia, dynia, papryka), pokrojonych na kawałki
-
1 pomidor, dojrzały przekrojony na pół
-
50 g zielonego groszku, świeżego (opcjonalnie) lub mrożonego
-
850 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
80 g makaronu, suchego, krótkiego (zacierka, orzo, kokardki lub muszelki), o długim czasie gotowania (min. 12 min, patrz wskazówka)
-
2 łyżki kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
-
1 łyżka musztardy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
320.8 kcal /
1342.2 kJ
Białko
31.5 g
Tłuszcz
6.8 g
Węglowodany
32.2 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Sód
741.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska