
Urządzenia i Akcesoria
Zupa jarzynowa, kurczak i warzywne tagliatelle
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 1 cm plastry400 - 500 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia¼ łyżeczki
-
zioła prowansalskie, suszone do oprószenia
-
papryka słodka, mielona do oprószenia
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia10 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
marchewki pokrojonej na 3-4 cm kawałki, plus 2-3 szt. w całości100 g
-
ząbek czosnku1
-
cukinia mała, ze skórką1
-
warzyw, mieszanych (np. seler, pietruszka, kalarepa, kalafior, cukinia, dynia, papryka), pokrojonych na kawałki250 - 300 g
-
pomidor, dojrzały przekrojony na pół1
-
zielonego groszku, świeżego (opcjonalnie) lub mrożonego50 g
-
wody850 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
makaronu, suchego, krótkiego (zacierka, orzo, kokardki lub muszelki), o długim czasie gotowania (min. 12 min, patrz wskazówka)80 g
-
kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu2 łyżki
-
musztardy1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
320.8 kcal /
1342.2 kJ
Białko
31.5 g
Tłuszcz
6.8 g
Węglowodany
32.2 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Sód
741.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska