
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
50 g wody
-
3 łyżki skrobi kukurydzianej
-
80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
400 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych w ćwiartki
-
100 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
400 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 0,5 cm kostkę
-
50 g oliwy z oliwek
-
100 g przecieru pomidorowego, typu passata (patrz wskazówka)
-
1 liść laurowy, suszony
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
4 gałązki liści bazylii, świeżych posiekanych, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
657.2 kcal /
2749.7 kJ
Białko
35.2 g
Tłuszcz
46.9 g
Węglowodany
27.4 g
Błonnik
6.9 g
Tłuszcz nasycony
15.2 g
Sód
1258.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Makaron pełnoziarnisty z warzywami na parze i dresingiem jogurtowym
30 min
Wegański rosół z pieczonych warzyw
2 godz. 30 min
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM6)
15 min
Spaghetti z cukinii w śmietanowym sosie z boczkiem (TM6)
40 min
Makaron z cukinii z krewetkami w orientalnym sosie (TM6)
25 min
Mięsna terrina z kaczką, kurczakiem i wiśniami
9 godz. 30 min
Kiszone marchewki (TM5)
72 godz. 40 min
Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM5)
1 godz. 10 min
Sałatka z marchewki i jabłek z serem feta i orzechami (TM6)
15 min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6)
40 min
Wrapy z pastą z groszku i fety i pomidorkami
10 min
Krem z pieczonej papryki z rumienionymi słupkami warzyw
1 godz. 20 min