Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 7 oz uncooked quinoa
- 35 oz water
- 1 tsp salt, divided, to taste
- 1 ½ oz apple cider vinegar
- 1 oz oil
- 1 oz honey
- 1 oz lime juice
- ¼ bunch cilantro leaves
- 1 jalapeño pepper, stem and seeds removed (see Tip)
- 1 garlic clove
- ½ tsp yellow mustard
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 red bell pepper, diced (approx. 5 oz)
- 1 orange pepper, diced (approx. 5 oz.)
- 1 can black beans (14.5 oz), rinsed and drained
- 1 can sweet corn kernels (14.5 oz), rinsed and drained
- 2 green onions, thinly sliced
- 1 avocado, diced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1607 kJ / 384 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 678 mg
Alternatywne przepisy
Golden Oatmeal
10 min
Lentil, Cauliflower and Kale Salad
1h 5min
Quinoa Salad with Strawberry Vinaigrette
25 Min
Chicken Fajita Soup
50 Min
Vegetarian Chili
50 Min
Vegan Cashew Sauté
35 Min
Kung Pao Cauliflower with Pickled Carrot and Sesame Salad
45 Min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55 min
Apple and Cranberry Farro Salad
35 Min
Orange Balsamic Beet and Quinoa Salad
40 Min
Greek Broccoli with Arugula Pesto and Roasted Lemon
30min
Asian Rice and Vegetable Sauté (TM6)
45 Min