Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 oz Brazil nuts
- 35 oz water
- 7 oz quinoa
- 10 ½ - 12 oz butternut squash, diced (approx. ½-¾ in. pieces)
- 2 garlic cloves
- 2 lime peels, to make zest, no pith
- ½ tsp fine sea salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper, to taste
- 1 - 2 oz fresh cilantro leaves, to taste, divided
- 1 oz brown rice vinegar
- ½ oz lime juice
- 6 ½ oz olive oil
- 3 ½ oz radishes, stems removed, halved
- 1 oz shallots, halved (approx. ¼ in.)
- 3 ½ oz Granny Smith apples, stems removed, quartered
- 3 ½ oz jicama, peeled cut into pieces (approx. 1 in.)
- 3 oz scallions, hand sliced on the bias (approx. ¼ in.)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3101.4 kJ / 741.3 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 47.6 g
- Tłuszcz
- 58.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 10.9 g
- Sód
- 258.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spicy Cranberry Orange Sauce
35 min
Cauliflower with Pea Purée
40min
Basil Pesto
10min
Cauliflower Tabbouleh
10min
Quinoa Salad with Strawberry Vinaigrette
25min
Baked Beet Falafel Buddha Bowls
1h 5min
Chicken and Farro Harvest Salad
1 godz. 45 min
Eggplant and Almond Dip
20min
Southwest Quinoa
40min
Quinoa Patties
1u.
Brown Rice Salad with Turmeric Dressing
1u.
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
40min