
Urządzenia i Akcesoria
Tagliatelle z marchewki z pesto z naci marchewki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
orzeszków piniowych50 g
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm na kawałki, plus dodatkowa ilość, w płatkach, do podania60 g
-
naci marchewki młodej, ekologicznej (60-90 g), umytej i osuszonej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki1 pęczek
-
oliwy z oliwek100 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia¾ łyżeczki
-
ząbek czosnku1
-
marchewki pokrojonej spiralizerem na wstążki (patrz wskazówka)600 - 800 g
-
wody400 g
-
pomidorki koktajlowe przekrojone na pół (ok. 250 g), do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
447 kcal /
1873 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
36 g
Węglowodany
14 g
Błonnik
9.7 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
644 mg