Tagliatelle z marchewki z pesto z naci marchewki

Tagliatelle z marchewki z pesto z naci marchewki

4.8 15 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • orzeszków piniowych
    50 g
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm na kawałki, plus dodatkowa ilość, w płatkach, do podania
    60 g
  • naci marchewki młodej, ekologicznej (60-90 g), umytej i osuszonej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
    1 pęczek
  • oliwy z oliwek
    100 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
    ¾ łyżeczki
  • ząbek czosnku
    1
  • marchewki pokrojonej spiralizerem na wstążki (patrz wskazówka)
    600 - 800 g
  • wody
    400 g
  • pomidorki koktajlowe przekrojone na pół (ok. 250 g), do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 447 kcal / 1873 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 14 g
Błonnik 9.7 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 644 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...