
Urządzenia i Akcesoria
Tagliatelle z marchewki z pesto z naci marchewki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
50 g orzeszków piniowych
-
60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm na kawałki, plus dodatkowa ilość, w płatkach, do podania
-
1 pęczek naci marchewki młodej, ekologicznej (60-90 g), umytej i osuszonej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
100 g oliwy z oliwek
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 ząbek czosnku
-
600 - 800 g marchewki pokrojonej spiralizerem na wstążki (patrz wskazówka)
-
400 g wody
-
pomidorki koktajlowe przekrojone na pół (ok. 250 g), do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
447 kcal /
1873 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
36 g
Węglowodany
14 g
Błonnik
9.7 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
644 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sałatka z kaszą bulgur i dynią na ciepło
50 min
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6)
1 godz. 15 min
Tacos z krojonymi warzywami i fasolą (TM6)
40 min
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM5)
45 min
Tacos z krojonymi warzywami i fasolą (TM5)
40 min
Wegetariańskie hot dogi ze szparagami
40 min
Wegetariańska zupa gulaszowa z dyni; Kokosowy ryż ze smażonymi bananami
55 min
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM5)
15 min
Tatar z warzyw i wodorostów
45 min
Flany ze strączków zielonego groszku z miętowym jogurtem
1 godz. 40 min
Makaron z marynowanymi burakami i serem feta
2 godz.
Wegańskie leczo z kurkami
40 min