Tagliatelle z marchewki z pesto z naci marchewki
TM6 TM5

Tagliatelle z marchewki z pesto z naci marchewki

4.9 (13 ocen)

Składniki

  • 50 g orzeszków piniowych
  • 60 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm na kawałki, plus dodatkowa ilość, w płatkach, do podania
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 pęczek naci marchewki, młodej, ekologicznej (60-90 g), umytej i osuszonej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 100 g oliwy z oliwek
  • ¾ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 400 g wody
  • 600 - 800 g marchewki, pokrojonej spiralizerem na wstążki (patrz wskazówka)
  • pomidorki koktajlowe, przekrojone na pół (ok. 250 g), do podania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1873 kJ / 447 kcal
Białko
11 g
Węglowodany
14 g
Tłuszcz
36 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Błonnik
9.7 g
Sód
644 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy