Tagliatelle z marchewki z pesto z naci marchewki

Tagliatelle z marchewki z pesto z naci marchewki

4.8 15 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 50 g orzeszków piniowych
  • 60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm na kawałki, plus dodatkowa ilość, w płatkach, do podania
  • 1 pęczek naci marchewki młodej, ekologicznej (60-90 g), umytej i osuszonej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 100 g oliwy z oliwek
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 ząbek czosnku
  • 600 - 800 g marchewki pokrojonej spiralizerem na wstążki (patrz wskazówka)
  • 400 g wody
  • pomidorki koktajlowe przekrojone na pół (ok. 250 g), do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 447 kcal / 1873 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 14 g
Błonnik 9.7 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 644 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...