
Urządzenia i Akcesoria
Curry z warzywami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki125 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry5 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek10 g
-
czerwonej pasty curry100 g
-
cukru palmowego10 g
-
mleka kokosowego (min. 80% zawartości kokosa)300 g
-
wody1400 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM½ łyżeczki
-
sosu rybnego2 łyżki
-
pasty z tamaryndowca1 łyżka
-
batatów pokrojonych na 1-2 cm kawałki500 g
-
broccolini pokrojonych na 1 cm kawałki100 g
-
zielonej fasolki szparagowej, świeżej bez łyka75 g
-
dyni piżmowej bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm kostkę30 g
-
strączków młodego, zielonego groszku bez łyka300 g
-
grzybów, świeżych pokrojonych w plastry (patrz wskazówka)200 g
-
liście limonki Kaffir, suszone2
-
czerwone papryczki chili, świeże pokrojone w cienkie plasterki, do podania2
-
liści kolendry, świeżych do podania10 gałązek
-
sok z limonki, świeżo wyciśnięty do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
466 kcal /
1950 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
31 g
Węglowodany
46 g
Błonnik
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ORIENTALNA JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska