Curry z  warzywami

Curry z warzywami

4.4 89 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    125 g
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    5 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • czerwonej pasty curry
    100 g
  • cukru palmowego
    10 g
  • mleka kokosowego (min. 80% zawartości kokosa)
    300 g
  • wody
    1400 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ łyżeczki
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • sosu rybnego
    2 łyżki
  • pasty z tamaryndowca
    1 łyżka
  • batatów pokrojonych na 1-2 cm kawałki
    500 g
  • broccolini pokrojonych na 1 cm kawałki
    100 g
    100 g różyczek brokułu, pokrojonych na 1 cm kawałki
  • zielonej fasolki szparagowej, świeżej bez łyka
    75 g
    75 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, bez łyka, uprzednio rozmrożonej
  • dyni piżmowej bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm kostkę
    30 g
  • strączków młodego, zielonego groszku bez łyka
    300 g
  • grzybów, świeżych pokrojonych w plastry (patrz wskazówka)
    200 g
  • liście limonki Kaffir, suszone
    2
  • czerwone papryczki chili, świeże pokrojone w cienkie plasterki, do podania
    2
  • liści kolendry, świeżych do podania
    10 gałązek
  • sok z limonki, świeżo wyciśnięty do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 466 kcal / 1950 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 46 g
Błonnik 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...