Pikantna potrawka z bakłażana

Pikantna potrawka z bakłażana

4.1 542 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje

Składniki

  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 450 g bakłażana pokrojonego na 2,5-3 cm kawałki
  • 1 - 2 szczypty soli
  • 1 łyżka kaparów, konserwowych (opcjonalnie) odsączonych z zalewy
  • 150 g przecieru pomidorowego, typu passata
    150 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 20 g cukru
  • 15 g octu
  • 100 g soczewicy z puszki brązowej, odsączonej z zalewy
  • liście bazylii, świeże do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 552 mg
Białko 10 g
Kalorie 1618 kJ / 386 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 9.3 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...