
Urządzenia i Akcesoria
Pikantna potrawka z bakłażana
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
40 g oliwy z oliwek
-
450 g bakłażana pokrojonego na 2,5-3 cm kawałki
-
1 - 2 szczypty soli
-
1 łyżka kaparów, konserwowych (opcjonalnie) odsączonych z zalewy
-
150 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
20 g cukru
-
15 g octu
-
100 g soczewicy z puszki brązowej, odsączonej z zalewy
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
386 kcal /
1618 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
43 g
Błonnik
9.3 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
552 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa z ciecierzycą i bakłażanem
35 min
Makaron z bakłażanem "po bolońsku"
35 min
Chili z pieczoną dynią piżmową i czarną fasolą
45 min
Pikantne zielone curry z pieczonym ryżem
1 godz. 15 min
Curry z batatami i szpinakiem
40 min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 min
Dahl z mleczkiem kokosowym i szpinakiem
55 min
Fasolka po śródziemnomorsku
35 min
Wegańskie chili
40 min
Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami
30 min
Potrawka z cukinii i ciecierzycy
30 min
Ratatouille
40 min