
Urządzenia i Akcesoria
Chili z pieczoną dynią piżmową i czarną fasolą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
1100 - 1200 g dyni piżmowej pokrojonej w 2,5 cm kostkę
-
50 g oliwy z oliwek plus 1 łyżka do polania dyni
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego plus 1 szczypta
-
10 g kolendry, świeżej tylko liście
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych
-
1 łyżeczka chili, mielonego
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka papryczki chili chipotle (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
15 g octu jabłkowego
-
460 g czarnej fasoli, z puszki odsączonej
-
40 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
292 kcal /
1220 kJ
Białko
10.2 g
Tłuszcz
11.5 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DLA ALERGIKÓW
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Chana masala
35 min
Curry z pieczoną dynią i ciecierzycą
1 godz.
Dal makhani z soczewicy
50 min
Tadżin - marokański gulasz wegetariański z dyni
40 min
Ragout z soczewicą i burakami
2 godz. 10 min
Pikantna potrawka z bakłażana
30 min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 min
Dahl z mleczkiem kokosowym i szpinakiem
55 min
Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami
30 min
Kokosowy dhal z soczewicy
20 min
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.