Chili z pieczoną dynią piżmową i czarną fasolą
TM6 TM5

Chili z pieczoną dynią piżmową i czarną fasolą

4.4 ( 292 oceny )

Składniki

  • 1100 - 1200 g dyni piżmowej pokrojonej w 2,5 cm kostkę
  • 50 g oliwy z oliwek plus 1 łyżka do polania dyni
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego plus 1 szczypta
  • 10 g kolendry, świeżej tylko liście
  • 200 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych
  • 1 łyżeczka chili, mielonego
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 łyżeczka papryczki chili chipotle (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszonej
  • 15 g octu jabłkowego
  • 460 g czarnej fasoli, z puszki odsączonej
  • 40 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
292 kcal / 1220 kJ
Białko
10.2 g
Tłuszcz
11.5 g
Węglowodany
29 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy