
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g kaszy kuskus
- 1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego
- 1 łyżeczka nasion kolendry
- ¼ łyżeczki nasion kardamonu
- 15 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
- 80 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 3 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
-
300
g dyni Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 3 cm kostkę
lub 300 g dyni mrożonej, uprzednio rozmrożonej - 150 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
- 150 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 3 cm kawałki
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- 2 liście laurowe, suszone
- 30 g rodzynek
- 20 g żurawiny, suszonej
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 250 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego pokruszona - 180 g czerwonej papryki pokrojonej w 3 cm kostkę
- 240 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
- 4 - 5 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście drobno pokrojonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 245.6 kcal / 1027.7 kJ
- Białko
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Węglowodany
- 44.4 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Sód
- 108 mg