Wersje kompatybilne
Kumara fritters with sour cream and chilli sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g kumara, cut into pieces (3 cm)
- 40 g red onion
- 2 eggs
- 25 g coconut flour
- 2 tsp curry powder
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- oil, for frying
- grated Parmesan cheese, to serve
- sour cream, to serve
- sweet chilli sauce, to serve (see Tips)
- avocado, ripe, flesh only, sliced, to serve (optional)
- eggs, poached, to serve (optional - see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2599.4 kJ / 618.9 kcal
- Białko
- 23.6 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 46.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.2 g
- Błonnik
- 11.7 g
- Sód
- 610.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seeded sausage rolls
50 Min
Caramel feijoa upside down cake
1h 10min
Nachos with beans and cashew sour cream
50 Min
Curried sausages and lentils
1h
Coleslaw
10 min
Kumara pie
1h 45min
Feijoa chutney
1 Std. 15 Min
Feijoa crumble slice
1h 5 min
Sweetcorn fritters with chilli jam and avocado cream
1h 5 min
Mini cheese scones with savoury butter
30 min
Tomato relish
2hod. 10min
Afghan biscuits
25 min