Kumara fritters with sour cream and chilli sauce

Kumara fritters with sour cream and chilli sauce

3.9 50 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 portions

Składniki

  • kumara cut into pieces (3 cm)
    150 g
  • red onion
    40 g
  • eggs
    2
  • coconut flour
    25 g
  • curry powder
    2 tsp
  • salt to season
  • ground black pepper to season
  • oil for frying
  • grated Parmesan cheese to serve
  • sour cream to serve
  • sweet chilli sauce to serve (see Tips)
  • avocado ripe, flesh only, sliced, to serve (optional)
  • eggs poached, to serve (optional - see Tips)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 610.7 mg
Białko 23.6 g
Kalorie 2599.4 kJ / 618.9 kcal
Tłuszcz 46.9 g
Błonnik 11.7 g
Tłuszcz nasycony 13.2 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...