
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g basmati rice
- 1050 g water
- 250 g brown onion cut into halves
- 3 cm piece fresh ginger peeled
- 2 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli trimmed
- fresh coriander leaves only, for garnishing
- 50 g ghee
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp ground coriander
- 1 tsp garam masala (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- ¼ tsp ground black pepper
- 20 g tomato paste
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 800 - 1000 g skinless, boneless chicken thighs cut into pieces (4 cm)
- 3 - 4 feijoas (approx. 320 g), washed and cut into wedges (see Tips)
- 1 tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 783.6 kcal / 3291 kJ
- Białko
- 57.4 g
- Tłuszcz
- 30.4 g
- Węglowodany
- 67.7 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Sód
- 9960.8 mg