Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g basmati rice
- 1050 g water
- 250 g brown onion, cut into halves
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli, trimmed
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- 50 g ghee
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp ground coriander
- 1 tsp garam masala (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- ¼ tsp ground black pepper
- 20 g tomato paste
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 800 - 1000 g skinless, boneless chicken thighs, cut into pieces (4 cm)
- 3 - 4 feijoas (approx. 320 g), washed and cut into wedges (see Tips)
- 1 tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3291 kJ / 783.6 kcal
- Białko
- 57.4 g
- Węglowodany
- 67.7 g
- Tłuszcz
- 30.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 9960.8 mg
Alternatywne przepisy
Caramel feijoa upside down cake
1 Std. 10 Min
Afghan biscuits
25 Min
Curried sausages and lentils
1h
Butter chicken
55min
Thai red pork curry
35 Min
Feijoa jelly
27 Std. 40 Min
Apple, feijoa and ginger sponge pudding
1 Std. 20 Min
Feijoa crumble slice
1h 5min
Fragrant curried mince with tomato salad
40min
Chicken à la king
40min
Quick chicken curry
35 Min
Feijoa chutney
1h 15min