Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g basmati rice
- 1050 g water
- 250 g brown onion, cut into halves
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli, trimmed
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- 50 g ghee
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp ground coriander
- 1 tsp garam masala (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- ¼ tsp ground black pepper
- 20 g tomato paste
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 800 - 1000 g skinless, boneless chicken thighs, cut into pieces (4 cm)
- 3 - 4 feijoas (approx. 320 g), washed and cut into wedges (see Tips)
- 1 tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3291 kJ / 783.6 kcal
- Białko
- 57.4 g
- Węglowodany
- 67.7 g
- Tłuszcz
- 30.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 9960.8 mg
Alternatywne przepisy
Everyone's favourite chicken curry
40 min
Chicken and cashews
55 min
Butter chicken
55 min
Cauliflower rice pilaf with sweet potato
40 min
Coleslaw
10min
Beetroot salad
10min
Feijoa jelly
27 godz. 40 min
Feijoa chutney
1h 15min
Feijoa crumble slice
1h 5min
Apple, feijoa and ginger sponge pudding
1 godz. 20 min
Vegetable potato salad with chicken
1h 15min
Chocolate self-saucing pudding
50 min