Spinach and chorizo filo pies

Spinach and chorizo filo pies

4.3 59 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • extra virgin olive oil to grease and to brush
  • chorizo sausage cut into pieces (2 cm)
    1
  • potato medium (approx. 120 g), peeled and cut into pieces (3 cm)
    1
  • fresh baby spinach leaves
    120 g
  • eggs
    3
  • mozzarella cheese cut into pieces (2 cm - see Tips)
    100 g
  • sea salt
    2 pinches
  • ground black pepper
    2 pinches
  • filo pastry
    6 sheets

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 573.6 mg
Białko 15.1 g
Kalorie 1036.5 kJ / 246.8 kcal
Tłuszcz 15.9 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 5.8 g
Węglowodany 10.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...