
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g wholemeal spelt flour
- 4 makrut lime leaves veins removed
- 1 egg
- 40 g water
- 60 g extra virgin olive oil
- 6 spring onions/green onions trimmed and cut into quarters
- 10 sprigs fresh coriander leaves only
- 80 g Thai green curry paste (see Tips)
- 100 g canned cannellini beans no-added salt, rinsed and drained
- 500 g chicken mince
- 17 g fish sauce
- ¼ tsp ground black pepper
Assembly
- 1 egg yolk lightly beaten
- ½ tsp tamari sauce
- 1 tbsp sesame seeds
Salad
- 120 g mixed salad leaves
- 120 g carrot peeled and grated
- 30 g eschalot finely sliced
- 20 g freshly squeezed lime juice
- 20 g rice bran oil
- 1 Lebanese cucumber sliced
- 4 sprigs fresh coriander leaves only, roughly chopped
- ground black pepper to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 443.3 kcal / 1850 kJ
- Białko
- 25.7 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Węglowodany
- 31.7 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Sód
- 618.3 mg