Pumpkin and golden syrup pudding

Pumpkin and golden syrup pudding

4.5 53 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 portions

Składniki

  • golden syrup plus an extra 2 tbsp
    120 g
  • unsalted butter cut into pieces, plus extra to grease
    200 g
  • pumpkin peeled and cut into pieces (3-4 cm)
    300 g
  • eggs
    3
  • self-raising flour
    240 g
  • mixed spice
    1 tsp
  • bicarbonate of soda
    ½ tsp
  • water
    1000 g
  • pouring (whipping) cream
    60 g
  • thickened cream or ice cream, to serve (optional)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 322.8 mg
Białko 4.7 g
Kalorie 1151.6 kJ / 275.2 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 10.2 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...