Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 500 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 1 tsp salt
- 330 g buttermilk
- 100 g crème fraîche, to serve
- 200 g smoked salmon, to serve
- fresh dill, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1371.8 kJ / 326.6 kcal
- Białko
- 14.6 g
- Węglowodany
- 48.4 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 905.7 mg
Alternatywne przepisy
Buttermilk bread
2 Std.
Apple cake
1h
Butter biscuits
50 Min
Rustic bread
2 Std.
Rice salad
1h
Malt loaf
3h 20 min
Steamed wholemeal bread
2 Std.
Pasta salad with trout and vegetables
45 Min
Natural (plain) yoghurt
11 godz. 10 min
Spelt bread rolls
1h 45 min
Soft butter rolls
1 Std. 50 Min
Basic bread
1h 35min