Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 - 2 pimientas de Cayena secas enteras
- 3 - 4 dientes de ajo
- 350 - 400 g de bacalao en salazón remojado y desalado (con piel) en trozos de 3-4 cm
- 500 g de acelgas con penca en trozos de 2-3 cm
- 1 hoja de laurel seca
- 1 clavo
- 100 g de agua
- 400 g de garbanzos cocidos (en conserva) aclarados y escurridos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2627 kJ / 628 kcal
- Białko
- 42.1 g
- Węglowodany
- 22.6 g
- Tłuszcz
- 41.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 11.6 g
- Sód
- 594.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalao con tomate, patatas panadera y guisantes
1h
Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas
45 min
Calamares a la mallorquina
1h
Vieiras con salsa de curry y azafrán
15 min
Bacalao confitado al ajoarriero
1h
Fideuá con caballa
30 min
Rape al oporto
50 min
Lentejas con boletus y morcilla a la plancha
2 godz. 50 min
Bacalao, espinacas y garbanzos en salsa de potaje
30 min
Cardo con almejas, langostinos y bacalao
40 min
Rape en salsa de puerros al azafrán
40 min
Bacalao con mayonesa de ajo al caramelo
50 min