Ensalada templada de judías blancas y verdes con pasta

Ensalada templada de judías blancas y verdes con pasta

4.0 20 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
8 raciones

Składniki

  • 100 g de apio en trozos de 2 cm
  • 60 g de vinagre
  • 1 diente de ajo
  • 1 ½ cucharaditas de sal
  • ¼ de cucharadita de azúcar
  • 2 pellizcos de pimienta molida
  • 150 g de aceite de oliva
  • 1000 g de agua
  • 300 g de judías verdes congeladas (redondas)
  • 300 g de pasta corta seca (farfalle, tiburón, macarrón, espiral, etc.)
  • 400 g de judías blancas cocidas (en conserva) lavadas y escurridas
  • 5 ramitas de albahaca fresca troceada a mano

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 312.8 mg
Białko 9 g
Kalorie 1505 kJ / 360 kcal
Tłuszcz 19.6 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Węglowodany 36.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...