Merluza con costra de patata y crema de puerros ahumada

Merluza con costra de patata y crema de puerros ahumada

4.7 140 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
8 raciones

Składniki

  • 100 g de patatas fritas chips
  • 1 cucharadita de pimentón (agridulce o picante)
  • 30 g de aceite de oliva y un chorrito más para servir
  • 500 g de puerros en rodajas de 1 cm (la parte blanca)
  • 50 g de miel
  • 8 lomos de merluza frescos sin piel ni espinas (600-700 g)
  • 1 patata mediana en trozos (aprox. 150 g)
  • 10 g de sal
  • 500 g de caldo de verduras
  • 1 pellizco de sal en escamas ahumada
  • 1 cucharadita perejil fresco picado

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 8 raciones

Sód 7183.9 mg
Białko 132.9 g
Kalorie 7374.4 kJ / 1764.2 kcal
Tłuszcz 79.5 g
Błonnik 20.6 g
Tłuszcz nasycony 14.8 g
Węglowodany 129.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...