Thieboudienne de pescado (Senegal)

Thieboudienne de pescado (Senegal)

3.1 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 ración

Składniki

  • 200 g de cebolla en cuartos
  • 8 filetes de dorada
  • 10 - 12 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
  • 2 dientes de ajo
  • ½ chile fresco (guindilla) (opcjonalnie) sin semillas, en rodajas muy finas
  • 30 g de aceite
  • 100 g de tomate concentrado
  • 500 g de agua
  • 1 pastilla de caldo de pescado
  • 300 g de zanahorias en rodajas de 5 mm
  • 150 g de nabo en dados de 1.5 cm
  • 300 g de repollo en juliana fina
  • 180 g de pimiento rojo en tiras
  • 1 ½ cucharaditas de sal
  • 300 g de batata en dados de 1.5 cm
  • 300 g de arroz cocido para acompañar
  • 1 cucharadita de azúcar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 807.1 mg
Białko 285.3 g
Kalorie 2556 kJ / 611 kcal
Tłuszcz 11.8 g
Błonnik 10.6 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 91.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...