Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa verde toscana
- 25 - 30 g de pan blanco sin corteza
- 100 g de agua
- 30 - 35 g de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 1 - 2 dientes de ajo
- 5 - 6 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 20 g de zumo de limón
- 1 huevo duro
- 60 g de aceite de oliva
Tostas
- 100 g de crackers
- 6 sardinas en aceite sin espinas (12 lomos)
- ¼ de cebolla roja en juliana fina
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 416 kJ / 100 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 71 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensalada italiana de pasta con pesto
35 min
Curry de calabaza
40 min
Sándwich de huevo y paté de alcachofa
30 min
Canapés de batata con cobertura de calabacín, queso feta y judías blancas
50 min
Galette de setas
1h
Ensalada de cuscús con berenjena, pimiento y tomates cherry
30 min
Tarta de queso y tomate con pesto
1h
Trenza de setas, chalotas y gorgonzola
1h
Galets rellenos gratinados en salsa de almendras
3h 20 min
Pizza con pesto rojo para dos
1h
Tacos de gambas al chipotle
15min
Tarta de tres quesos y tomates cherrys
30 min