![Dip de sardinillas con tomate Dip de sardinillas con tomate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2B961EB3-E1ED-4786-83E7-DAE83696E966/Derivates/5c4f7bab-0a0a-4ddb-9220-3178f9df9270.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
25
g de chalota
lub 25 g de cebolleta - 1 cucharada de cebollino fresco picado
- 100 g de tomates secos en aceite en trozos
- 2 latas de sardinas en tomate (en conserva) (aprox. 160 g)
- 100 g de queso cremoso
- 10 - 15 g de zumo de limón recién exprimido
- 1 pellizco de pimienta molida
- crackers, picos, tostadas o crudités para servir
- Wartości odżywcze
- na 6 raciones
- Kalorie
- 4292.9 kJ / 1027 kcal
- Białko
- 46.4 g
- Węglowodany
- 26.9 g
- Tłuszcz
- 81.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.4 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 751.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dip de queso de cabra con pera y nueces
10 Min
Rillettes de sardina con cilantro
5 Min
Paté de alcachofas y tomate seco
5 Min
Paté de anchoas y jamón
5 Min
Dip de tomates secos
5 Min
Tapenade
10 Min
Queso cremoso con roquefort, nueces y rúcula
10 Min
Crema untable de aceitunas y almendras con ajo negro
5 Min
Paté de berenjena y pimiento
50 Min
Paté de cabrales a la sidra
4 godz. 45 min
Paté de sardinas de lata
5 Min
Paté marinero
5 Min