Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo
- 2 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 170 g de mantequilla en trozos
- 3 pellizcos de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta molida
- 100 g vino blanco
- 1000 g de mejillones frescos limpios
- 2 - 3 cucharadas de pan rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2344 kJ / 560 kcal
- Białko
- 30.9 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 40.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.9 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 864 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomates rellenos con sardinillas
30 min
Crema de queso Idiazabal con salmorejo
50 min
Raviolis de nueces con salsa de cava
1 godz. 30 min
Panecillos con langostinos, rúcula y manzana
15 Min
Strata de champiñones y jamón
1h
Almejas con salsa cremosa
40 min
Cóctel de cava y piña
10h 10min
Mejillones cremosos
30 min
Bocaditos con gambón
20 min
Pulpo à Lagareiro - Portugal
1 godz. 30 min
Chipirones rellenos con salsa al azafrán
1 godz. 30 min
Arroz negro con calamares y gambones fritos (Cocción de arroz)
1h 40min