Pierna de lechal asada al vino tinto con pimientos al ajillo y salsa de cecina

Pierna de lechal asada al vino tinto con pimientos al ajillo y salsa de cecina

4.8 16 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 raciones

Składniki

  • piernas de cordero lechal con hueso (aprox.1300 g)
    2
  • dientes de ajo con piel, ligeramente chafados
    3
  • de romero fresco (solo las hojas)
    1 ramita
  • de sal
    2 ½ cucharaditas
  • de aceite de oliva
    100 g
  • de vino tinto
    160 g
  • agua
    880 g
  • pimientos rojos (aprox. 1200 g)
    3 - 4
  • dientes de ajo
    6 - 7
  • de cecina en trozos
    100 g
  • de harina
    10 g
  • de azúcar
    ½ cucharadita

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 1069.3 kcal / 4469.8 kJ
Białko 54.1 g
Tłuszcz 87.9 g
Węglowodany 15.6 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 33.3 g
Sód 1137.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...