Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken mousse
- 120 g thickened cream
- 2 tbsp dried porcini mushrooms
- hot water, for soaking
- 100 g fresh Swiss brown mushrooms
- 10 g unsalted butter
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 2 pinches salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 skinless chicken breast fillet, cut into pieces (2 cm - approx. 250 g)
- 1 egg
- 1 egg yolk
Crêpes
- 30 g unsalted butter
- 325 g milk
- 1 egg
- 150 g plain flour
Red wine jus
- 1 carrot, trimmed and cut into pieces
- 2 celery stalks, cut into pieces
- ½ leek, white part only, cut into pieces
- 1 onion, cut into quarters
- 20 g olive oil
- 1 dried bay leaf
- 3 sprigs fresh thyme
- 1 star anise
- 2 - 3 juniper berries
- 100 g Madeira wine
- 350 g red wine
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 2 tsp Beef stock paste (see Tips)
- 1500 g water
Assembly
- 500 g puff pastry (see Tips)
- 500 g venison loin, or 2 smaller fillets placed one on top of each other (see Tips)
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- 1 egg, lightly beaten
Braised red cabbage
- 500 g red cabbage, thinly sliced
- 50 g unsalted butter
- 100 g red wine
- 50 g vinegar, raspberry
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 pinch sugar
Celeriac purée
- 400 - 450 g celeriac, cut into pieces (1 cm)
- 40 g unsalted butter
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 100 g thickened cream
- 250 g milk
- salt, to taste
Caramelised eschalots
- 4 - 6 eschalots, cut into halves
- olive oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 6766.6 kJ / 1611.1 kcal
- Białko
- 73.8 g
- Węglowodany
- 96.3 g
- Tłuszcz
- 98.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 54.3 g
- Błonnik
- 22.6 g
- Sód
- 1295.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crumbed cutlets with cauliflower purée (Post-natal)
40 min
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2h 10 min
Beef Wellington (Ben) Metric
10h 10 min
Choron sauce (Tomato béarnaise)
20 min
Béarnaise sauce
20 min
Shichimi togarashi oysters
1h 10 min
Gorgonzola panna cotta with pear & walnut salad
3h 55min
Lamb rack with port sauce and parsnip purée
1h
Corn chips with salsa roja
1h 20min
Caesar salad dressing
10 min
Rosemary and eschalot gravy
30 min
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15 Min