Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beetroot and salmon topping
- 1000 g water
- 100 g raw beetroot, peeled and cut into small cubes (5 mm)
- 350 g fresh boneless, skinless salmon fillets
- 1 lemon, juice and zest only, no white pith
- 100 g watercress
- 1 tbsp Greek yoghurt
- 1 tbsp cream cheese
- 3 sprigs fresh dill, leaves only, plus extra for garnishing
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp fresh ground black pepper
Blinis
- 2 tsp unsalted butter
- 150 g buckwheat flour
- 50 g wholemeal self-raising flour
- 1 tsp baking powder
- 225 g full cream milk
- 1 egg
- ½ tsp sea salt, plus extra to season
- olive oil spray, for frying
- sprig fresh dill, leaves only, plus extra for garnishing
- fresh ground black pepper, to season
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 358.6 kJ / 85.4 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 136.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brandy cream
15 min
Prune and orange stuffing
10min
Home-style sponge cake
2hod. 30min
Lemon meringue pie
3 Std.
Basil pesto
10min
Sweet shortcrust pastry
1h 50 min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25 min
Brandy butter
10min
Salsa verde
5min
Prawn and saffron risotto
30 min
Gin and lime pie
3hod. 10min
Meringues
5hod.