Lemon and caper aioli

Lemon and caper aioli

3.9 31 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
300 g

Składniki

  • garlic clove
    1
  • lemon zest (5 x 2 cm), no white pith
    3 pieces
  • pickled capers drained
    12
  • egg yolks
    2
  • Dijon mustard
    2 tsp
  • lemon juice to taste
    1 - 2 tsp
  • grapeseed oil
    250 g
  • sea salt to taste
    1 pinch

Wartości odżywcze na 300 g

Kalorie 2312.5 kcal / 9675.6 kJ
Białko 5.1 g
Tłuszcz 257.5 g
Węglowodany 4.2 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 26.6 g
Sód 324.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...